V REHAMEDU BELI ČAJ ZA PIKO NA i PO KONCU TERAPIJE

 

Znano je, da sta zeleni in črni čaj zelo zdrava, najmanj predelan pa je beli čaj in ima najvišjo raven antioksidantov. Beli čaj velja za najbolj prestižno vrsto tega toplega napitka. Redno uživanje blagodejno vpliva na zbranost in razpoloženje ter preprečuje aterosklerozo, bolezni srca, visok krvni tlak in prehitro staranje. Polifenoli v čaju zavirajo razvoj tumorjev, delovanje teh snovi na proste radikale v telesu je kar stokrat močnejše kot pri vitaminu C in celo dvestokrat močnejše kot pri vitaminu E.

Ena skodelica belega čaja vsebuje kar 12-krat več antioksidantov kot skodelica pomarančnega soka. Flavonoidi vplivajo na strjevanje krvi in raven holesterola v krvi. Bioflavonoidi krepijo imunski sistem in uravnavajo krvni tlak. Je naravni morilec bakterij in virusov. Beli čaj zadnje čase velikokrat zasledimo kot sestavino kozmetičnih izdelkov proti staranju saj zavira nastanek encimov, ki uničujejo kolagen ter elastin, ta dva pa sta ključna za obnavljanje celic, tkiv in s tem ohranjanje mladostnega videza. Je odličen naravni tonik.

Pomaga tudi pri hujšanju, saj poveča presnovo in spodbudi telo, da »pokuri« več maščob. Če vas bo zamikal beli čaj, ga raje kupite v razsipnem stanju in ne v vrečkah, saj lahko vsebujejo škodljive snovi, vsebina vrečk pa je običajno slabše kakovosti. Potrebno je povdariti, da kljub vsem koristnim sestavinam beli čaj deluje kot diuretik, zato ne pozabimo na zadostno količino vode. Beli čaj je odlična dopolnitev anticelulitnih terapij, odlična dopolnitev katerekoli terapije, zato ga tudi v Rehamedu ponudimo strankam po koncu naših terapij.

Majhen kozarček, veliko zdravja.