CRYO DERM

Cryo terapija v kombinaciji z ostalimi terapijami daje odlične rezultate iz vidika nege kože in estetskih tretmajev proti staranju kože na obrazu in na telesu. Pri tem se učinkovito zmanjšajo gube na obrazu ter celulit in strije na telesu, odpravijo se telesne maščobe, koža pa postane bolj čvrsta, mehka in pomlajena.

Cryo terapija v našem salonu, ki se nahaja v Ljubljani, se izvaja s specializiranim CRYO DERM aparatom, ki omogoča izvajanje 4 različnih terapij, ki imajo skupaj učinek knajpanja. Pri zadnji terapiji, tj. Cryo terapija, s pomočjo cryo aplikatorja hladimo določene točke na obrazu in telesu. Hlajenje namreč deluje na biokemijske in fizikalno-kemijske procese in sicer jih na začetku zmanjša, na to pa izdatno poveča. Pride do spremembe osmotskega stanja, celične membrane so bolj prepustne in poveča se difuzija. Hlajenje tkiva povzroči večje izločanje transmiterjev na živčnih vlaknih, tako se občutno poveča metabolizem in vsi encimski procesi v celici.

INDIKACIJE:

 • Gubice in gube,
 • Brazgotine po aknah,
 • Strije,
 • Starostne (sončne) pege,
 • Razširjene in zamašene pore,
 • Neenakomerna pigmentacija,
 • Pomlajevanje kože,
 • Zmanjanje maščobnih oblog in celulita.

Terapije, ki jih lahko izvajamo s CRYO DERM aparatom

Aparat združuje širok nabor nastavkov različnih velikosti, kar omogoča doseganje vidnih rezultatov že po prvi terapiji tako na telesu kot na obrazu. Možno pa je z njim izvajati naslednje 4 terapije:

Diamantna mikrodermoabrazija oz. piling

S terapijo odstranimo vrhnjo plast kože brez stranskih učinkov in tako sprožimo stimulacijo kolagena in elastina in se pospeši rast novih celic v globlji plasti povrhnjice. Po odstranitvi mrtvih kožnih celic se razkrije mehkejša in bolj zdrava koža, hkrati pa je povrhnjica tudi dovzetna za sprejem aktivnih substanc v serumih, ampulah, kremah in drugih kozmetičnih proizvodih.

Terapija z diamantnim pilingom je najboljša izbira v primeru poškodb zaradi sonca, aken, povečanih por, gub in manjših gubic ter v primeru manjših pigmentnih sprememb.

Radialna endodermna terapija (RDT®)

Gre pravzaprav za prijetno vakumsko masažo, katere namen je izboljšanje prepustnosti kapilar, posledica česar je boljši pritok naravnih snovi, kisika, oligoelementov in lastnih encimov. Na ta način se popravi struktura kolagenskih in elastičnih vlaken, prav tako pa se izboljša tudi tonus mišic. Ko je terapija končana, je opaziti bolj gladko, čvrsto in napeto kožo.

CPTechnology™ oz. radiofrekvenca

Pri terapiji je glavni pomen enakomerno segrevanje podkožja in globlje ležečega tkiva. S tem se doseže boljša prekrvavitev, pospešuje se metabolizem, povečuje mišični tonus, razteza tkivo ter aktivira fibroblaste in tvorbo novega kolagena. Posledica teh sprememb v podkožju je bolj čvrsta, napeta in sijoča koža, kar pa je tudi velika prednost te terapije, pa je, da se zaradi visoke temperature maščobne obloge začnejo razgrajevati, kar je še posebej pomembno v boju proti celulitu in oblikovanju postave.

Cryo terapija

Cryo terapija predstavlja le en del celotnega tretmaja, saj pomeni zaključek ali pa osnovo za nadaljevanje terapije. Tu gre za površinsko hlajenje kože, kar povzroča zožanje in razširitev krvnih žil, posledica česar je boljši dovod kisika in boljša prekrvavitev. Če terapijo zaključimo s hlajenjem, si s tem zagotovimo dolgotrajnejšo napetost kože. V kolikor pa s terapijo začnemo, pa pripravimo kožo, da je bolj dovzetna za nadaljnjo obravnavo.

Kako poteka terapija s Cryo Derm?

Najboljše rezultate s CRYO DERM aparatom dosegamo, če kombiniramo več terapij, lahko pa se odločite tudi za posamično terapijo, ali pa kombinacijo dveh, treh terapij. Priporočamo pa, da najboljšo kombinacijo za vas najdemo skupaj glede na vaše želje in pričakovanja. Zavedati pa se je treba, da za optimalne rezultate priporočamo kombiniranje vseh štirih terapij, ki jih z omenjenim aparatom izvajamo v naslednjem zaporedju:

 1. najprej se koža očisti,
 2. nato se naredi diamantni piling, da se odstrani vrhnja plast kože,
 3. nato nadaljujemo z vakuumsko masažo (radialna endodermna terapija), da spodbudimo fibropaste in rast novih celic,
 4. tako pripravljeno kožo globinsko segrejemo s CPTechnologyTM (radiofrekvenco), s čimer povečamo krvni pretok in aktiviramo tvorbo novega kolagena,
 5. na koncu pa sledi še cryo terapija, s katero kožo ohladimo, s čimer se doseže dolgotrajnejša napetost kože.

Trajanje terapije

Trajanje terapije v kombinaciji s 4 različnimi postopki je odvisno od tega, kje se celoten postopek izvaja.

Terapija na obrazu traja približno 1 uro.
Terapija na telesu pa je odvisna od tega, kako velik predel telesa se tretira.

Število potrebnih terapij za optimalne rezultate

Število terapij je odvisno od tega, na katerem delu telesa izvajamo terapije in za koliko različnih terapij se boste ob posameznem obisku našega salona v Ljubljani odločili. Prve rezultate z aparatom Cryo Derm z vsemi štirimi postopki, pri katerih je cryo terapija zadnja, pa lahko pričakujete že po prvem obisku, vendar pa vam za dolgoročne rezultate priporočamo:

Obraz: 4 – 6 terapij, pri čemer je priporočljiva razlika med terapijami 1 teden
Telo: 10 – 15 terapij, pri čemer pa se lahko terapije izvajajo 2× na teden.

Kaj omogoča cryo terapija v kombinaciji z ostalimi terapijami?

Od kombinacije vseh štirih terapij v našem salonu Rehamed v Ljubljani lahko pričakujete:

 • zmanjšanje večjih gub ali odprava manjših gub,
 • odpravljanje razširjenih in zamašenih por in neenakomerne pigmentacije,
 • odpravljanje starostnih in sončnih peg ter brazgotin po aknah ter strijah,
 • pomlajevanje kože,
 • povečanje tonusa kože,
 • zmanjšanje maščobnih oblog in celulita in s tem oblikovanje telesa.