Nekirurško naravno pomlajevanje obraza

Staranje kože je posledica kombinacije naravnega staranja in prevelike izpostavljenosti sončni svetlobi. Koža je sestavljena iz dveh plasti, pri čemer povrhnjica ščiti pred UV sevanjem in bakterijami, medtem ko je spodnji sloj kože bogat s kolagenom in drugimi beljakovinami, ki so odgovorne za elastičnost kože. Skozi leta obe plasti kože postopoma izgubljata svojo strukturo, ki je nepopravljiva. Zakaj koža ne more sama popraviti te škode?

 • Naravno staranje: beljakovine zunajceličnega matriksa izgubljajo povezave s celicami fibroblasta, zato se zmanjšuje proizvodnja kolagena in elastina
 • Poškodbe spodnje plasti kože zaradi UV žarkov: izguba elastičnosti
 • Naravna maščobna plast pod kožo se krči: povešenje kože

Okoli 30. leta starosti se prično pojavljati prvi vidni znaki staranja kože v obliki manjših gubic in suhe kože. V višji starosti pa se koža bolj pospešeno stara, na kar vpliva tudi genetika. Med vidnejše znake staranja kože prištevamo:


 • Starostne pege
 • Povešena in manj čvrsta koža
 • Ten kože brez sijaja
 • Globlje gube in gubice
 • Suha in stanjšana koža

Preizkušene terapije za pomlajevanje obraza v Rehamedu

V salonu Rehamed uporabljamo različne specializirane aparate in spodnje terapije (LPG endermolift, Cryo terapija, ultrazvočna terapija)  za pomlajevanje obraza. Za čim bolj optimalne rezultate za pomlajevanje obraza priporočamo dopolnjevanje različnih tretmajev, terapije pa so primerne za vse, ki si želite povrniti in ohraniti mladosten in sijoč videz kože.

LPG endermolift

Terapija za pomlajevanje obraza LPG endermolift, ki bi ji lahko rekli tudi nekirurški in povsem naravni lifting obraza, z globinskim delovanjem spodbudi proizvodnjo kolagena in elastina. Masažna glava stimulira kožo s prijetnimi enakomerni pulzi, zato je to tudi neinvazivna metoda oz. nekirurška pomladitev obraza.

LPG endermolift terapija v programu za celostno pomlajevanje obraza traja od 15 do 30 minut, rezultati pa so vidni že po prvem tretmaju. Terapijo pa lahko po želji podaljšamo ali dopolnimo oz. kombiniramo s Cryo derm tretmajem ter z ultrazvočno terapijo.

Cryo derm terapija

Nekirurška pomladitev obraza s Cryo derm terapijo je primerna za vse, ki bi radi:

 • očistili kožo, odstranili odmrle celice in naredili enakomeren ten kože,
 • čvrsto in napeto kožo z manj vidnimi gubicami,
 • imeli manjši občutek otečenosti obraza ali okoli oči.

Z aparatom lahko izvajamo naslednje 4 tehnike za pomlajevanje obraza, dobrodošlo pa je, da se Cryoderm dopolnjuje z LPG endermolift tretmajem.

Diamantni piling

Terapija traja 20–30 min, odvisno od površine obraza in vratu. Z diamantnim pilingom brez stranskih učinkov odstranimo vrhnje plasti kože, s čimer spodbudimo stimulacijo kolagenskih vlaken in elastina in pospešimo rast novih celic v globlji plast povrhnjice.

Po terapija se izboljšajo posledice poškodb zaradi sonca, aken, povečanih por, gub in manjših gubic ter v primeru manjših pigmentnih sprememb. Po diamantnem pilingu je priporočljivo izvesti še vakuumsko masažo ali pa ultrazvočno terapijo, saj pripomoreta k višji mikrocirkulaciji in hkrati boljšemu penetriranju aktivnih sestavin v kožo.

Radialna endodrmna terapija

Vakuumska masaža oz. radialna endodermna terapija, ki traja 15–30 min, izboljšuje prepustnost kapilar, zaradi česar se poveča pretok naravnih hranilnih snovi, lastnih encimov, kisika in oligoelementov. Po koncu terapije je koža bolj gladka, napeta in čvrsta.

Radiofrekvenca

Radiofrekvenca enakomerno segreva podkožje in globlje ležeče tkivo, s čimer pride do boljše prekrvavitve, pospeši se metabolizem, poveča se mišični tonus, razteza se tkivo ter aktivira se fibroblaste in tvorba novega kolagena. Zato je koža bolj čvrsta, napeta in sijoča. K radiofrekvenci se super dopolnjuje cryo terapija ravno zaradi knajp učinka.

Cryo terapija

Pri Cryo terapiji, ki traja 20–30 min, gre za površinsko hlajenje kože, ki povzroči zožitev in razširitev krvnih žil, zato pride do boljšega dovoda kisika in prekrvavitve. Če terapijo zaključimo s hlajenjem, pride do dolgotrajnejše napetosti kože, če pa z njo začnemo, pa kožo pripravimo, da je bolj dovzetna za nadaljnjo obravnavo.

Ultrazvočna terapija

Ultrazvočno terapijo z aparatom Medio Sono uporabljamo pri tretmajih za nego kože, saj ultrazvočne frekvence pomagajo pri boljši absorpciji in penetraciji aktivnih sestavin v kožo. Pri tretmaju za pomlajevanje obraza namažemo kožo z ampulami in serumi, ki vsebujejo visoke koncentracije vitaminov, peptidov in drugih snovi. Z ultrazvokom pa nato pomagamo serumom, da lahko hitreje in globlje potujejo v kožo.

Terapija traja 10–20 minut, primerna pa je za vse, ki imajo izsušeno kožo in kožo brez sijaja. Ultrazvočno terapijo za pomlajevanje obraza priporočamo po diamantnem pilingu z CPTechnology aparatom, zato da lahko učinkovine še globlje prodrejo v spodnje plasti kože.