CELULIT

KAJ JE CELULIT

Za laika je najboljši opis celulita, da je to del kože, ki po videzu spominja na pomarančno lupino. Pogosto se uporabi tudi izraz pomarančna koža. Prav po tej lastnosti ga boste tudi najlažje prepoznali, a s strokovnega vidika je celulit razporeditev maščobnega tkiva v podkožju.

Ker imajo ženske drugačno razporeditev kolagenskih vlaken v podkožju kot moški, je pri njih celulit precej bolj opazen kot celulit pri moških.

Pri moških je razporeditev kolagenskih vlaken pod kotom 45 stopinj v obe smeri pri ženskah pa je razporeditev pravokotna na usnjico, kar tvori prekate. Če se pri ženskah poveča število maščobnih celic te pritiskajo neenakomerno na usnjico in povrhnjico, kar privede do pomarančnega videza. Vidnost celulita je odvisna od dveh svari: količine in velikosti maščobnih celic ter od debelosti usnjice in povrhnjice.

KAKO SE LAHKO ZNEBIMO CELULITA

Glavni vzrok za nastanek celulita je prevelik delež telesnih maščob. Zato lahko za manj celulita poskrbite sami, predvsem s pravilno prehrano in telesno aktivnostjo.

Pri nas vam lahko pomagamo odpraviti trdovraten celulit ali preprečiti njegov nastanek z učinkovitimi terapijami, ki so že priznane in uveljavljene tako pri nas kot v tujini.

METODE KI POMAGAJO ZMANJŠATI CELULIT

 1. Vse navedene metode so popolnoma varne, zdrave, brez stranskih učinkov in predvsem UČINKOVITE. Prav tako so na dolgi rok vse navedene metode učinkovite, če se držite nasvetov, ki vam jih podamo med in po terapiji.
  1. LPG Endermologija – pri nas jo uspešno izvajamo že 17 let. Gre za metodo, ki deluje že preko 20 let. Z njo aktiviramo limfni sistem, pospešimo mikrocirkulacijo, odpravimo celulit, učvrstimo ohlapno kožo in zmanjšamo maščobne obloge.
  2. Kavitacija – nekirurška liposukcija, s katero odpravimo oz. zmanjšamo celulit in maščobne obloge. Omogoča selektivno razbijanje maščobnih celic v podkožju. Rezultati so vidni že po prvi terapiji.
  3. Narl Sonic Slim – običajno v kombinaciji s PowerPlate vadbo daje najboljše rezultate.
  4. PowerPlate vadba
  5. Presoterapija – aparaturna oz. strojna limfna drenaža, zasnovana po načelih ročne limfne drenaže.
  6. Ročna limfna drenaža po Dr. Voddru

  Če želite preizkusiti naše metode odstranjevanja celulita, se lahko prijavite na brezplačno svetovanje ali pa naročite na enega izmed naših tretmajev.

KJE VSE SE POJAVI CELULIT

 1. Na zadnjici in stegnih – celulit na stegnih in zadnjici je najbolj moteč v poletnih mesecih. Tako kot na vseh drugih področjih tudi celulit na stegnih in zadnjici delimo na več vrst – od tistega, ki je neopazen, do trdovratnega in zelo opaznega.
 2. Na trebuhu – precej pogost je tudi celulit na trebuhu. Gre še za en trdovraten celulit, ki pa ga k sreči v zgodnjih fazah lahko odstranimo že z bolj zdravim načinom življenja in masažo, za najbolj trdovratne primere pa poskrbimo pri nas.
 3. Na rokah – tudi celulit na rokah se lahko pojavi in drugih delih, kjer se zadržuje več maščobnih celic.

Kako in zakaj nastane celulit

Vedno je kot najbolj pogost razlog za nastanek celulita omenjeno nezdrav življenjski slog, predvsem nepravilna prehrana v kombinaciji s premalo rekreacije. A žal to ni edini razlog za nastanek celulita, saj ga lahko opazite, resda bolj poredko a vseeno, tudi pri športnicah in ostalih ženskah bolj suhe postave. Delno je za nastanek celulita kriva tudi dednost, zato lahko vzrok za nastanek celulita najdete tudi pri starših.

Za zmanjšanje verjetnosti nastanka celulita se izogibajte predvsem mastni hrani in se več rekreirajte.. Telo vam bo hvaležno tudi na druge načine! Tudi sedenje in stres lahko povečata verjetnost nastanka celullita.

Katere vrste celulita poznamo

Poznamo različne vrste celulita, ki jih lahko delimo glede na trdovratnost odprave, glede na spol (moški celulit, ženski celulit), glede na način nastanka …

Za pregled in določitev načina odprave nas kontaktirajte – kliknite tukaj.

Celulit pri moških in ženskah

Kot smo zapisali že na začetku, je celulit prisoten tudi pri moških, a zaradi drugačne sestave kože, le-ta ni tako opazen.