RIBESKIN CO2 CARBOXY COMBO je prvi neinvazivni izdelek CO2 CARBOX THERAPY, ki ga je leta 2007 po strogih standardih razvil korejski laboratorij JMBIOTECH Corporation Limited. Zaupa mu že več kot 300 milijonov strokovnjakov iz 28 držav po vsem svetu in nima nikakršnih neželenih stranskih učinkov, primeren pa je tako za ženske kot za moške.

RIBESKIN CO2 CARBOXY COMBO vsebuje visoko koncentracijo CO2 plina, medtem ko je raven vseh nepotrebnih komponent minimalna. Kot revolucionarna CO2 Carboxy terapija brez igel je RIBESKIN CO2 CARBOXY COMBO najboljša izbira za nadgradnjo učinkov raznih dermatoloških tretmajev in plastičnih operacij.

Kako deluje karboksiterapija

Neinvazivna RIBESKIN CO2 CARBOXY TERAPIJA pomaga na novo definirati linijo telesa, saj dramatično izboljša elastičnost kože in zmanjša celulit. Prav tako učinkovito odstranjuje modrice, otekline in strije po posegu, ki so nastale na abdominalnem predelu ali med nosečnostjo. Poleg tega je učinkovita tudi pri shujševalnih programih.

S spodbujanjem kožnega metabolizma z Bohrovim učinkom se izboljšajo elastičnost kože, tonus in videz por, poleg tega se ublažijo tudi modrice in otekline, hkrati pa se v koži uravna ravnovesje med oljem in vlago.

Bohorov učinek

To je pojav, ki ga je leta 1904 prvič opisal danski fiziolog Christian Bohr, profesor na Univerzi v Københavnu na Danskem, že dobro znan po svojem delu na področju fiziologije dihanja.
Bohrov učinek poveča učinkovitost transporta kisika skozi kri. Potem, ko se hemoglobin zaradi visoke koncentracije kisika veže na kisik v pljučih, Bohrov učinek olajša njegovo sproščanje v tkivih, zlasti tistih tkivih, ki kisik najbolj potrebujejo. Ko se hitrost presnove tkiva poveča, se poveča tudi proizvodnja odpadkov ogljikovega dioksida.

RIBESKIN CO2 CARBOXY COMBO PRIPOROČAMO:

 • za izboljšanje kakovosti kože (tonus, elastičnost, izenačen ten, ožanje por, uravnavanje maščob v koži),
 • ob medicinsko-estetskih tretmajih (pred in po mezoterapiji, laserskih posegih, globinskemu čiščenju kože, pilingu kože),
 • po kirurških posegih za zmanjševanje otekanja in modric,
 • za učinkovitejšo lipolizo (razgradnjo maščobnih celic),
 • za pred in postnatalno nego (ob otekanju pred in po porodu, za preprečevanje modric, strij in ohlapne kože).

RIBESKIN CO2 CARBOXY COMBO JE PRIMEREN ZA:

 • zmanjšanje gub (preoblikuje starajočo se kožo v elastično in mladostno),
 • doseganje učinkov liftinga (spodbuja sintezo beljakovin in presnovo, na novo definira uvele linije in poveča elastičnost kože),
 • posvetlitev kože (spodbuja krvni obtok in učinkovito odstranjuje kožne odpadke, ki ustvarjajo tanko, prosojno kožo),
 • izboljšanje videza por (izboljša presnovo, odstranjuje kožne odpadke in oža pore),
 • zmanjšanje modric in oteklin (s pospeševanjem metabolizma blaži modrice in otekline, ki nastanejo zaradi različnih postopkov),
 • piling (učinkovito odstrani preostale odpadke in odmrle kožne celice),
 • zdravljenje aken (pospešuje krvni obtok in odvajanje odpadkov, učinkovito zdravi akne tako, da s protivnetnimi lastnostmi povrne sposobnost samoregeneracije kože).

Kako Bohrov učinek deluje pri karboksiterapiji?

 1. Hemoglobin absorbira CO2 plin, ki nastane zaradi kombinacije natrijevega karbonata iz CO2 gela in prahu citronske kisline iz maske, istočasno pa se sprošča kisik. Ko kožne celice absorbirajo ogljikov dioksid iz gela, hemoglobin v rdečih krvnih celicah sprosti kisik.
 2. Koži se dovaja velika količina kisika, tretiran predel se posvetli ter poveča elastičnost puste kože, kar dosežemo z izboljšanjem krvnega obtoka. Ta proces zagotavlja koži kisik, hkrati pa spodbuja krvni obtok, presnovo, sintezo beljakovin in odstranjuje razne kožne odpadke.

Te reakcije zmanjšajo videz strij, celulita, aken in vnetij, hkrati pa izboljšajo tonus kože, elastičnost in uravnajo ravnovesje med oljem in vlago v koži.

Učinki

Obraz in vrat: že po enem samem tretmaju so opazni takojšen lifting obraza in povečana elastičnost kože ter učinek posvetlitve. Poleg tega je izboljšan nadzor por z učinkovitim odstranjevanjem odpadkov in odmrlih kožnih celic.

 • Dekolte: koža je prožna in navlažena z bolj izraženimi linijami dekolteja in prsnega koša.
 • Pod prsmi: posvetli kožne pigmentacije pod prsmi, ki nastanejo zaradi trenja nedrčkov in vlage.
 • Pas in trebušni predel: izboljšanje elastičnosti kože in oblikovanje vitke linije telesa.
 • Roke: izboljša elastičnost starajoče se kože z že prisotnimi gubami.
 • Hrbet: izboljša videz mastne in mešane kože, pospeši odstranjevanje kožnih odpadkov ter zgladi kožo.
 • Noge: učinkovito zmanjšuje celulit in maščobo na stegnih, hkrati odstranjuje tudi otekline na mečih in ustvarja zdravo ter napeto kožo na nogah.
 • Stopala: odstranjuje otiščance in zgladi kožo.
 • Linija telesa: izboljša elastičnost ohlapne kože.
 • Strije: odpravlja strije, ki nastanejo med nosečnostjo ali po izgubi telesne teže, in zagotavlja učinek liftinga.
 • Odstranjevanje kožnih odpadkov: učinkovito odstranjuje kožne odpadke pri mastni in mešani koži (hrbet, nadlakti itd.), ki je nagnjena k proizvajanju odpadkov, loja.
 • Izboljšanje tena kože: posvetli ten kože pri predelih, ki pogosto potemnijo, kot so pazduhe in dimlje.
 • Otekline: pomaga zmanjšati otekline po raznih posegih, učinkovito odstranjuje/ublaži otekanje meč in stopal, ki zaradi dolgih ur fizične aktivnosti zlahka otečejo.

TRAJANJE

Ob medicinsko-estetskih tretmajih karboksiterapijo izvedemo neposredno pred tretmajem, nato pa spet 1 teden po tretmaju, za najboljši učinek priporočamo 4 do 8 ponovitev v enem mesecu.

Za zmanjšanje modric in oteklin po invazivni terapiji ali operaciji priporočamo karboksiterapijo 1 mesec po posegu ter med 4-6 ponovitev v dveh tednih.

Za izboljšanje kakovosti kože (videz kože, elastičnost, izboljšan ten, ožanje por, uravnavanje maščob v koži) priporočamo 1-2 tretmaja karboksiterapije v 4 do 12-ih tednih.

Za učinkovitejšo lipolizo (razgradnjo maščobnih celic) CO2 Carboxy Combo priporočamo neposredno pred tretmajem in nato 1 teden po lipolizi, lahko pa karboksiterapijo uporabljamo tudi kot alternativo za visokofrekvenčno terapijo.

Pred in po nosečnosti – karboksiterapijo priporočamo za ublažitev otekanja nog med nosečnostjo, po porodu pa za blaženje otekanja in modric, ohlapne kože in strij.

Za zmanjševanje oteklin priporočamo 10 tretmajev (celo telo) v dveh tednih. Za odstranjevanje strij pa CO2 Carboxy Combo priporočamo pred uporabo aparatur ter pred masažo predela s strijami.