PRESOTERAPIJA (APARATURNA LIMFNA DRENAŽA)

Terapija

25€40 minut
  • Presoterapija
  • 40 minut

Sodobni način življenja z nenehnim stresom, s pomanjkanjem fizične aktivnosti, nezdravo prehrano in posledično povečano telesno težo limfni sistem zelo obremenjuje. V teh primerih prične limfni sistem slabše delovati, saj ne zmore tako učinkovito odvajati strupov iz telesa. Zaradi tega se pričnejo težave z otekanjem nog in krčnimi žilami.

Po limfnem sistemu se namreč prenaša tekočina, ki je sestavljena iz belih krvnih celic, maščob in ostankov bakterij, ki se jih telo mora znebiti. Limfni sistem je odgovoren za to, da proces izločevanja toksinov in odvečne tekočine iz telesa poteka nemoteno, če seveda le ni preveč obremenjen.

Rešitev je lahko tudi presoterapija?

Presoterapija, ki jo pri nas izvajamo z aparatom Green PRESS 8, nudi rezultate pri zmanjševanju limfnih edemov različnih vrst, stimuliranju imunskega sistema in pri izboljšanju prekrvavitve tkiv, hkrati pa je zelo učinkovita tudi pri zmanjšanju celulita. Aparaturna limfna drenaža (presoterapija) je namenjena preprečevanju in zdravljenju naslednjih stanj:

  • Slaba prekrvavitev tkiv, predvsem na predelu nog, trebuha in zadnjice
  • Otekanje nog
  • Nastanek novih krčnih žil in poslabšanje stanja obstoječih krčnih žil
  • Kopičenje presnovnih odpadnih snovi, ki dražijo tkiva in povzročajo tvorjenje manj kvalitetnega veziva
  • Celulit s spremembami kože in podkožja
  • Povečevanje velikosti in številčnosti maščobnih celic

Kako poteka presoterapija z aparatom Green PRESS 8?

Aparaturna limfna drenaža s sodobno aparaturo Green PRESS 8 blagovne znamke Iskra Medical je računalniško voden sistem, ki deluje po načelih ročne limfne drenaže, uporablja nadtlačno črpalko, s pomočjo katere vpihava zrak pod nastavljivim tlakom v ločene komore oziroma manšete, ki se s tlakom lahko polnijo v različnem zaporedju. Manšete na zadrgo se napolnijo z zrakom in tako ločeno ali hkrati stisnejo tretirano mesto na telesu v predelu nog, zadnjice in trebuha.

Ker aparat Green PRESS 8 nudi 7 standardnih ter 7 ali 14 prostih programov, lahko izberemo optimalen tretma za posamezno stanje ali specifične potrebe, saj preko čelne plošče nastavljamo parametre drenaže, kot je čas tretmaja, kompresije in premore med kompresijami ter tlak v manšetah. Tako z izmenjujočo se kompresijo in sproščanjem tlaka na tretiranih limfnih in žilnih strukturah zagotovimo optimalno pospešitev krvnega pretoka s hranilnimi snovmi in hkratno odstranitev medcelične tekočine, ki s seboj nosi tudi presnovne toksine.

Koliko tretmajev je potrebnih za optimalne rezultate?

Posamezna terapija traja najmanj 20 do 45 minut. Rezultati so vidni že po prvem tretmaju, saj je občutek lahkih nog prisoten takoj po terapiji. Za najbolj optimalne in dolgoročne rezultate je tretma priporočljivo obnavljati, še posebej če noge zatekajo po dolgem stanju ali sedenju. Število terapij pa prilagajamo po potrebi, pri čemer je pogostnost tretmajev zelo odvisna tudi od strukture tkiva.

Za koga je najbolj primerna mehanska limfna drenaža?

V kozmetične namene se presoterapija priporočamo vsem, ki se soočate z otekanjem nog, celulitom in povečano telesno težo, pojavom novih krčnih žil ter poslabšanjem stanja obstoječih krčnih žil. Hkrati je tretma primeren kot preventiva vsem naštetim stanjem ter kot nujna dopolnitev po terapijah, kot je kavitacija oziroma nizkofrekvenčni ultrazvok.

Presoterapija v kombinaciji z drugimi tretmaji

Presoterapija se priporoča v kombinaciji s terapijami, kot je kavitacija, ultrazvočna in elektroterapija, anticelulitna krema. V kombinaciji z drugimi tehnikami oblikovanja telesa in anticelulitnimi metodami daje tretma najbolj optimalne rezultate. Pri kavitaciji se z nizkofrekvenčnim ultrazvokom pretrga membrana maščobnih celic, pri čemer ta maščoba v obliki trigliceridov ostane v telesu. S pospešitvijo limfnega sistema, fizične aktivnosti in s pitjem zadostne količine tekočine pa pomagamo telesu naravno prečistiti telo z izločanjem presnovnih odpadnih snovi. Pri tem ima mehanska limfna drenaža pomembno vlogo pri pospeševanju limfnega sistema.

Presoterapija je varna in neboleča terapija

Presoterapija je varna, razen v primerih, če so prisotne medicinske kontraindikacije, kot so na primer edemi pri popuščanju srca, jetrni edemi, tromboza, vročica, tuberkuloza, insuficienca ledvic, tromboflebitis, aktivni rakavi proces ter mikro in makro angiopatije pri sladkorni bolezni. Prav tako tretma ni boleč. Po končani terapiji pa je zaželeno, da se zagotovi večje odvajanje vode.