Prijavite se na: BREZPLAČNI PREGLED

Vpišite zahtevane podatke in se prijavite na BREZPLAČNI PREGLED!

Ime in priimek (obvezno):

E-pošta (obvezno):

Telefonska številka (obvezno):

STORITEV:

Telo Obraz Nohti

TERMIN:

DopoldanPopoldan

NOVICE:

Želim biti obveščen o najnovejših dogodkih in akcijah!

Da Ne

captcha

Prepiši zgornje znake:

Mišične prožilne točke

/Mišične prožilne točke
Mišične prožilne točke 2017-06-13T14:27:56+00:00

MIŠIČNI VOZLI

MANUELNA TERAPIJA

30€30 min
  • 1 TERAPIJA
  • 1 MANUELNA TERAPIJA
Loading...

KAJ SO MIŠIČNE PROŽILNE TOČKE

  • So boleče točke v mišičnem tkivu in/ali mišični ovojnici
  • Mesto, kjer se taka točka nahaja, je običajno občutljivo na pritisk
  • Tipično mesto je v področju med ramenom in vratom

KAKO ZDRAVIMO MIŠIČNE PROŽILNE TOČKE

  • Z manuelno terapijo
  • Ultrazvok
  • Laser
  • Akupunktura

MIŠIČNE PROŽILNE TOČKE

So boleče točke v mišičnem tkivu in/ali mišični ovojnici. Mesto, kjer se taka točka nahaja, je običajno občutljivo na pritisk. Tipično mesto, kjer ima take boleče točke zelo veliko ljudi, je v področju med ramenom in vratom – ob pritisku na to mesto mnogi začutimo boleč mišični “vozel”.

V zgornjem delu telesa take zatrdline v mišicah pogosto povzročajo stalne lokalne bolečine, togost ramen in vratu, glavobole in mravljinčenje v rokah.

Kadar se mišične prožilne točke nahajajo v spodnjem delu trupa, povzročajo bolečine v križu, kolkih, zadnjici, mravljinčenje v nogah, omejitve gibanja, …

Pritisk na prizadeto mesto lahko povzroči tudi prenesene bolečine ter še nekatere druge nevšečnosti.

Mišično-prožilne točke v telesu (boleči “vozli” v mišicah) so posledica izpostavljenosti mišice različnim škodljivim dejavnikom, kot so: akutne ali kronične preobremenitve, psihološki stres, prekomerna utrujenost, neposredna poškodba mišice, podhladitev (zadrževanje na prepihu, klimatska naprava),…

KAKO JIH ZDRAVIMO?

Obstaja nekaj uspešnih tehnik manualne terapije za zdravljenje tovrstnih težav. Pri večini od teh manualnih terapevtskih metod bolnik aktivno sodeluje v procesu zdravljenja, terapije so neboleče in povsem varne.

Znatno izboljšanje stanje je običajno prisotno že med prvo terapijo. Številni pacienti že po prvi terapiji poročajo o prenehanju mravljinčenja v rokah ali nogah, glavoboli izzvenijo ali se drastično zmanjšajo, neprijetna boleča napetost v ramenih in med lopaticami popusti, splošno počutje pa se občutno izboljša.  

Ostale terapevtske metode: ultrazvok, laser, akupunktura, raztezanje, injiciranje lokalnih anestetikov, električni tokovi,… so v veliki večini primerov neuspešne. Lahko le kratkoročno odpravijo bolečino v aktivnih MPT, ob prvi večji izpostavljenosti kateremu od naštetih sprožilnih dejavnikov pa se bolečine ponovno pojavijo.

Med terapijo boste dobili tudi navodila, česa se je potrebno v času zdravljenja izogibati in kaj je dobro početi zato, da boste tudi sami prispevali k hitrejši odpravi bolečin. Prav tako boste dobili informacije o tem, kako po končanem ciklusu terapij vaditi zato, da boste lahko utrdili mišice in preprečili ponoven pojav bolečin.

Terapija traja od 30 do 45 minut, odvisno od obsega in števila bolečih točk.

Cena tretmaja je od 30 evrov do 45 evrov.